Anna Chrzanowska

Psycholożka Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon

Zajmuje się

W Fundacji Avalon zajmuje się szukaniem z pacjentem przyczyn problemów dotyczących różnych dziedzin życia człowieka i pomaga w ich rozwiązaniu, wsparciem w trudnej lub kryzysowej sytuacji oraz radzeniem sobie ze stresem czy poczuciem lęku.

Z Fundacją związana od kwietnia 2023.

Wykształcenie

Ukończyła Collegium Humanum w Warszawie, studia dla licencjatów i magistrów na kierunku psychologia, specjalność psychoterapia – w trakcie absolutorium.

Absolwentka Eduatut Policealna Szkoła Medyczna w Gorzowie Wielkopolskim, kierunek Terapia zajęciowa (2021-2022), Wyższej Szkoły Zarządzania Personelem w Warszawie, kierunek Doradztwo zawodowe (2010-2011) oraz Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej, kierunek pedagogika korekcyjna i wczesnoszkolna (2005-2010).

Kursy

Instytut Poznawczy – Szkoła Psychoterapii Bilejczyk i Legierski s.c. w Warszawie, szkolenie psychoterapia poznawczo- behawioralna- w trakcie 4 letniego kursu od 2021

Applied Behavior Analysis- Stosowana Analiza Zachowania, Alison 2023

Szkolenie Stress & Anxiety Management wykładowca Elmira Strange, Motivational Psychologist and Certified Life Coach, Udemy 2022

Szkolenie z zakresu dostępności dla osób ze szczególnymi potrzebami z zakresu audytu dostępności informacyjno – komunikacyjnej w ramach projektu „Mocna NGO” 2022

Udział w VII edycji Programu Menedżerowie NGO PROMENGO (Szkolenia z zakresu: Zarządzanie zespołem, Planowanie strategiczne, Zarządzanie zasobami ludzkimi, Umiejętności interpersonalne) 2021

Gadget Addiction in Teenage GATE kurs pt. 10 dni szkolenia dla pracowników młodzieżowych na temat uzależnień od gadżetów, Erazmus 2016

Reset Adolescence bfor Success (REAS) szkolenia na temat tworzenia alternatywnych rozwiązań dla zmniejszenia krytycznych problemów nastolatków, Erazmus 2015

Prywatnie

Przez ostatnie 10 lat pracowałam w obszarze pomocy osobom znajdującym się w szczególnie trudnej sytuacji, w tym w dużej mierze osób dotkniętych utratą zdrowia lub ról społecznych, organizując i realizując dla nich różnorodne formy wsparcia dopasowanego zarówno do ich potrzeb, jak i możliwości. Pomagała mi w tym moja wiedza z zakresu pedagogiki. W pracy kieruję się zasadami etyki. Nie ma złotej recepty, w swojej pracy podchodzę do każdego indywidualnie w atmosferze akceptacji i zrozumienia, chcę z zaangażowaniem towarzyszyć Pacjentowi w drodze do osiągnięcia fizycznego, psychicznego i społecznego dobrostanu. “Życie nie toczy się tak, jak powinno, ale jest takie, jak jest. Sposób, w jaki sobie z tym radzisz, stanowi całą różnicę.” VIRGINIA SATIR

W wolnych chwilach aktywnie spędzam czas, robię witraże, maluję i wciąż się dokształcam.