Zdjęcia przedstawicieli Fundacji Avalon oraz przedstawicielki Allegro, którzy brali udział w wystąpieniu na Międzynarodowej Konferencji Fundraisingu.
Czas czytania: 2 min

Wystąpienia przedstawicieli Fundacji Avalon na 15. Międzynarodowej Konferencji Fundraisingu

W dniu 16 listopada 2023 roku w Warszawie odbyła się 15. Międzynarodowej Konferencji Fundraisingu, organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Fundraisingu, które od 17 lat edukuje i rozwija środowisko fundraiserów w Polsce. W programie wydarzenia znalazły się dwa wystąpienia przedstawicieli Fundacji Avalon.

Hasło przewodnie tegorocznej konferencji to „Smart Fundraising” – w programie znalazły się wystąpienia i panele dyskusyjne, w trakcie których uczestnicy poszukiwali sposobów na niższe koszty i większe przychody, na sprawniejszą organizację pracy i lepsze godzenie jej z życiem prywatnym. W trakcie wydarzenia nasz zespół aktywnie uczestniczył w dyskusjach i prezentacjach, aby zdobyć nowe spojrzenie na aktualne wyzwania związane z pozyskiwaniem środków finansowych na cele społeczne. Ponadto na konferencji odbyły się dwa wystąpienia pracowników Fundacji:

• Marta Łabaj (Starsza Specjalistka ds. darowizn w Fundacji Avalon) i Marcin Podstawka (Główny specjalista ds. fundraisingu w Fundacji Avalon) wraz z Martą Byrą z Allegro przeprowadzili prezentację „Dobroczynne kupowanie, czyli jak Fundacja Avalon prowadzi fundraising na Allegro Charytatywni”, na której opowiadali o tym, dlaczego w działaniach fundraisingowych warto uwzględnić najpopularniejszą platformę zakupową w Polsce oraz na co zwrócić uwagę, stawiając na niej pierwsze kroki.
  • Krzysztof Dobies (Dyrektor Generalny Fundacji Avalon) i Magdalena Penda (Kierowniczka Działu Subkont w Fundacji Avalon) przybliżyli ideę, jaka przyświeca tworzeniu nowoczesnego i dostosowanego do potrzeb odbiorców systemu subkont w trakcie prezentacji „1,5% podatku w Fundacji Avalon – pomaganie oparte na zaufaniu”.

Nasza obecność na konferencji stanowi potwierdzenie zaangażowania pracowników Fundacji Avalon w rozwijanie umiejętności związanych z pozyskiwaniem funduszy na prowadzenie działań na rzecz osób z niepełnosprawnościami. Jesteśmy gotowi dzielić się naszymi sukcesami, ale również słuchać i uczyć się od innych, aby wspólnie budować bardziej efektywne strategie fundraisingowe.

Dziękujemy organizatorom za możliwość udziału w tym prestiżowym wydarzeniu i jesteśmy przekonani, że wymiana doświadczeń na tym forum przyczyni się do naszego dalszego rozwoju naszej organizacji.

Przypominamy, że Fundację Avalon można wspierać na Donateo.