grafika przedstawiająca człowieka trzymającego kalendarz z datą 01.2012
Czas czytania: 1 min

Bezpłatne konsultacje lekarskie dla osób cierpiących na nietrzymanie moczu

W styczniu 2012 będą dyżurować lekarze specjaliści w dziedzinie nietrzymana moczu – prof. Piotr Radziszewski oraz dr Piotr Dobroński

Terminy dyżurów lekarskich

• 24 stycznia 2012 godz. 13:00-17:00
  • 30 stycznia 2012 godz. 15:00-17:00

Zachęcamy osoby cierpiące na nietrzymanie moczu, opiekunów i rodziny pacjentów do skorzystania z bezpłatnych konsultacji.

Infolinia działa w dni powszednie od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:00. Koszt połączenia (niezależnie od długości rozmowy) wynosi 0,29 zł + VAT. Wykonywanie połączeń możliwe jest tylko z telefonu stacjonarnego.

Więcej informacji:  http://www.ntm.pl

NTM jest jednym z bardziej powszechnych problemów współczesnego społeczeństwa. Przypadłość ta dotyka większej grupy osób niż niejedna choroba przewlekła. Szacuje się, że w Polsce na NTM cierpi ok. 4 mln osób. Grupy szczególnie narażone to kobiety po porodach i w okresie menopauzalnym oraz osoby w podeszłym wieku. Program Prospołeczny „NTM-Normalnie Żyć” to kampania informacyjno-edukacyjna o problemie nietrzymania moczu, którą zainicjowano w styczniu 2002 roku. Jest to pierwsza polska kampania społeczna poświęcona tej tematyce. Program powstał w celu podniesienia świadomości istnienia problemu nietrzymania moczu oraz możliwości jego leczenia, a także przełamania bariery wstydu jaka istnieje wokół tego tematu.