Kolaż ze zdjęć uchodźców z niepełnosprawnościami: na pierwszym zdjęciu znajduje się starsza kobieta na wózku. która trzyma torbę z logiem Fundacji Avalon, na drugim zdjęciu znajduje się chłopiec z ortezą na ręce, na trzecim znajduje się usmiechnięty chłopiec, który trzyma kartkę, na której znajdują się odbite dłonie w barwach ukraińskiej flagi, na czwartym znajdują się dwie kobiety w punkcie informacyjnym Centrum Pomocy Uchodźcom z Niepełnosprawnościami - jedna z nich ma ciemne okulary i laskę.
Czas czytania: 2 min

International Medical Corps po raz kolejny wspiera działania Fundacji Avalon na rzecz uchodźców z niepełnosprawnościami

Fundacja Avalon, we współpracy z International Medical Corps, kolejny raz podjęła inicjatywę wspierania uchodźców z niepełnosprawnościami na terenie Polski poprzez różnorodne formy pomocy.

• Sfinansowanie sprzętu ortopedycznego i rehabilitacyjnego to krok w kierunku zapewnienia lepszej jakości życia dla osób z niepełnosprawnościami. Dzięki sprzętowi OzN mogą nie tylko poprawić swoje zdrowie fizyczne, ale także zwiększyć swoją mobilność i niezależność.
  • Finansowanie kursu języka polskiego na poziomie B1.
    Znajomość języka to kluczowa umiejętność otwierająca drzwi do komunikacji, edukacji i pracy. Umożliwia również lepsze porozumienie się z lokalnym społeczeństwem i usprawnia uczestnictwo w życiu społecznym.
  • Organizacja grupowych zajęć integracyjnych dla dzieci.
    Zajęcia to nieoceniony krok w budowaniu mostów między różnymi kulturami i społecznościami. Dziecięce spotkania i aktywności nie tylko pozwalają młodym uczestnikom na naukę i zabawę, ale także sprzyjają budowaniu więzi, wzajemnemu zrozumieniu oraz akceptacji różnic.
  • Vouchery żywnościowe.
    Dzięki voucherom możemy zapewnić stabilność żywieniową dla osób z niepełnosprawnościami, które często napotykają trudności finansowe w nowym środowisku. Vouchery dają możliwość zakupu niezbędnych artykułów spożywczych, co jest kluczowe dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Chcesz wziąć udział w projekcie? A może znasz kogoś, kto potrzebowałby takiego wsparcia?
Zgłoś się do nas poprzez wiadomość na adres [email protected].

Masz jakieś pytanie?
Zadzwoń na infolinię: 790-688-222

International Medical Corps вкотре підтримує діяльність Фонду Авалон спрямовану на допомогу біженцям з обмеженими можливостями.

Фонд „Авалон” у співпраці з Міжнародним медичним корпусом (IMC) вкотре виступив з ініціативою підтримати біженців з обмеженими можливостями в Польщі за допомогою різних форм допомоги.

Фінансування ортопедичного та реабілітаційного обладнання – це крок до забезпечення кращої якості життя людей з обмеженими можливостями. Це дозволяє їм не лише покращити своє фізичне здоров’я, але й підвищити мобільність та незалежність.

Фінансування курсу польської мови на рівні В1. Знання мови – це ключова навичка, яка відкриває двері до спілкування, освіти та роботи. Воно також дозволяє краще зрозуміти місцеве суспільство та дозволяє брати активну участь у суспільному житті.

Організація групових інтеграційних заходів для дітей є безцінним кроком у побудові мостів між різними культурами та громадами. Дитячі зустрічі та заходи не лише дозволяють юним учасникам вчитися та розважатися, але й сприяють згуртуванню, взаєморозумінню та прийняттю відмінностей.

Продовольчі ваучери – це крок до забезпечення продовольчої стабільності для людей з обмеженими можливостями, які часто стикаються з фінансовими труднощами в новому середовищі. Вони дають їм можливість отримувати продукти харчування першої необхідності, що має вирішальне значення для їхнього здоров’я та благополуччя.

Бажаєте взяти участь у проекті? Або знаєте когось, хто потребує такої підтримки?

Зголосіться до нас на електронну скриньку [email protected].

Маєте питання? Телефонуйте на гарячу лінію: 790-688-222