Na grafice człowiek na wózku, trzymający kalendarz z datą 08.2017
Czas czytania: 3 min

Szukamy Specjalisty/tki do pozyskiwania funduszy!

Fundacja Avalon Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym –  jesteśmy prężną organizacją pozarządową, która od 2006 roku działa na rzecz osób z niepełnosprawnością i przewlekle chorych. Zależy nam na zmianie postrzegania niepełnosprawności przez społeczeństwo i same osoby niepełnosprawne. Wierzymy, że osoba z niepełnosprawnością może być samodzielna i aktywna w każdej sferze swojego życia. Wspieramy poprzez rehabilitację, umożliwiamy dofinansowanie wydatków związanych z realizacją indywidualnych celów i pasji. Dajemy możliwość sportowego rozwoju w extremalnej formie. Ciągle się rozwijamy i wprowadzamy nieszablonowe rozwiązania. Z nami bariery nie istnieją!

Specjalista/tka ds. Pozyskiwania Funduszy – pełen etat

Zakres obowiązków:

• Przygotowywanie informacji o nowych konkursach i projektach, w szczególności o możliwości aplikowania o szeroko rozumiane granty.
  • Przygotowywanie merytoryczne i finansowe wniosków do dofinansowanie w ramach składanych projektów. Nadzór nad poprawnością prawną projektów.
  • Bieżący nadzór nad projektami, które uzyskały dofinansowanie w zakresie:
    • Realizacji założeń wpisanych w projekcie;
    • Realizacji działań zgodnie z ustalonym harmonogramem;
    • Pozyskiwania beneficjentów do projektu;
    • Przygotowywania wszelkiej dokumentacji niezbędnej w trakcie realizacji projektu;
    • Przygotowywania sprawozdań pod kątem merytorycznym i finansowym.
  • Rozliczanie projektów, monitorowanie stopnia osiągniętych wskaźników, przygotowywanie raportów i sprawozdań.
  • Współpraca z Księgową w zakresie sporządzania dokumentacji finansowej dotyczącej realizowanych projektów, w tym przygotowania dokumentacji do kontroli finansowej.
  • Współpraca z Instytucjami Zarządzającymi programami konkursowymi/grantowymi.
  • Pozyskiwanie Partnerstw do wspólnej realizacji projektów.
  • Śledzenie obowiązujących przepisów, wytycznych, mających wpływ na pozyskiwanie nowych i realizację bieżących projektów.
  • Wsparcie pozostałych działań fundraisingowych prowadzonych w fundacji.

Jesteś odpowiednim/nią kandydatem/tką, jeśli:

• Masz doświadczenie na podobnym stanowisku;
  • Kreatywnie rozwiązujesz pojawiające się wyzwania, potrafisz działać samodzielnie;
  • Posiadasz motywację do pracy w sektorze organizacji pozarządowych (doświadczenie jako pracownik NGO lub wolontariusz będzie dodatkowym atutem);
  • Łatwo nawiązujesz kontakty i posiadasz umiejętność budowania partnerskich relacji;
  • Lubisz pomagać innym i chętnie się uśmiechasz;

Szukamy Ciebie!

Oferujemy:

• Umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin, w pierwszej kolejności na okres próbny trzech miesięcy;
  • Interesującą pracę w młodym zespole i kontakt z ciekawymi ludźmi;
  • Możliwość rozwoju i wykorzystania swojej energii oraz pomysłów;
  • Pracę w rozwijającej się i stabilnej organizacji.

Jeżeli spełniasz powyższe wymagania i chciałbyś/abyś podjąć pracę na powyższym stanowisku, prześlij swoje CV na adres: [email protected]

W tytule wiadomości wpisz nazwę stanowiska: Specjalista/tka ds. Pozyskiwania Funduszy, na zgłoszenia czekamy do 17 września.

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb rekrutacji przez Fundację Avalon zgodnie z Ustawą z dn. 29/08/97 o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. Nr 133 poz. 883. Wyrażam dla Fundacji Avalon Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym zgodę na archiwizację i wykorzystanie przekazanych przeze mnie dokumentów aplikacyjnych dla realizacji przyszłych procesów rekrutacji.”