Mężczyzna spada z wózka na piaszczysty tor przeszkód.
Czas czytania: 2 min

Ekstremalne wyzwanie dla sportowców – WHEELMAGEDDON 2024 nadchodzi!

Fundacja Avalon z entuzjazmem ogłasza piątą, jeszcze bardziej ekscytującą edycję WHEELMAGEDDON 2024 – największego w Polsce wyścigu z przeszkodami dla osób z niepełnosprawnościami. Przygotujcie się na prawdziwą eksplozję adrenaliny i niezapomniane emocje!

Kiedy i gdzie odbędzie się ta wyjątkowa impreza?

Zaznaczcie w kalendarzach datę 7 września 2024 roku! To właśnie wtedy Park Pięciu Sióstr na warszawskiej Ochocie zamieni się w arenę niezwykłych zmagań. Wejście od ul. Kopińskiej stanie się bramą do świata, gdzie determinacja i siła woli pokonują wszelkie bariery. Zwycięzcy wyścigu mogą liczyć na atrakcyjne nagrody finansowe i rzeczowe. Więcej o zasadach i nagrodach dowiesz się na dedykowanej podstronie Wheelmageddon 2024.

Trzy kategorie, równe szanse dla wszystkich

Zawodnicy WHEELMAGEDDON 2024 zmierzą się w kategoriach: paraplegia, tetraplegia i open (dla pozostałych osób z niepełnosprawnościami). Wystartować można na trzech etapach:

• FIGHTER (niebieski tor) – podstawowy poziom trudności
  • WARRIOR (czerwony tor) – średniozaawansowany poziom trudności
  • HERO (czarny tor) – zaawansowany poziom trudności

Start na dwóch bardziej zaawansowanych poziomach, wymaga pokonania poprzednich etapów w pierwszej kolejności. Na każdym etapie na zawodników czeka 10 zadań, które sprawdzą ich szybkość, siłę i wytrzymałość. Przeprawa przez piaszczysty teren, czołganie się pod linami czy wciąganie na linie to tylko przedsmak tego, co czeka na śmiałków.

Nie startujesz? Skorzystaj z atrakcji dla kibiców!

WHEELMAGEDDON 2024 to nie tylko wyzwanie dla zawodników, ale prawdziwe święto dla wszystkich pasjonatów sportu. Bądźcie świadkami, jak uczestnicy wyścigu pokonują ekstremalne przeszkody i własne ograniczenia! Na kibiców czekać będzie:

• Strefa Chillout z leżakami i pufami – idealne miejsce do odpoczynku;
  • możliwość oglądania zmagań zawodników z bliska na całej trasie;
  • namiot Avalon Kids z aktywnościami dla najmłodszych;
  • namiot Fundacji Avalon z interaktywnym stoiskiem informacyjnym;
  • energetyczna muzyka i komentarz konferansjera, który zadba o dobry nastrój;
  • artystyczny pokaz ognia.

Zapraszamy do wspólnego tworzenia atmosfery wsparcia i inspiracji – wstęp wolny!

Data: 7 września 2024

Miejsce: Park Pięciu Sióstr, Warszawa (wejście od ul. Kopińskiej)

Godziny: 10:00 – 18:00

A wcześniej zobacz, jak bawiliśmy się w ubiegłym roku: