Kamil Toczydłowski

Osteopata dziecięcy Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon

Portret Kamila Toczydłowskiego

Zajmuje się

Obecnie pracuję jako osteopata dzieci i dorosłych. Od czterech lat studiuję osteopatię w Still Academy of Osteopathy. Jest to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki, która pozwala zgłębić wiedzę na temat człowieka oraz przyczyn jego aktualnego stanu zdrowia. Doświadczenie, które zdobyłem pracując przez wiele lat w Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon dla dorosłych, dało mi dodatkową motywację do dalszego rozwoju swoich kompetencji i poszerzenia wiedzy na temat tego, jak działa ludzki organizm. Jeżeli borykasz się z nadmiernym napięciem w ciele, pojawiają się problemy z nawracającymi kontuzjami, infekcjami zatok, stanami zapalnymi to zapraszam Cię na wizytę, w czasie której przeprowadzę z Tobą szczegółowy wywiad i dobiorę metodę terapii indywidualnie do Twoich potrzeb.

Z Fundacją Avalon związany od 2016 roku.

Nasz osteopata raz na kwartał przeprowadza w Fundacji Avalon konsultacje dla dzieci w ramach zewnętrznej współpracy ze specjalistami.

Wykształcenie

Absolwent Fizjoterapii Wyższej Szkoły Mazowieckiej (studia licencjackie) oraz Fizjoterapii Wyższej Szkoły Rehabilitacji (studia magisterskie)

Student Osteopatii w szkole Still Academy of Osteopathy.

Doświadczenie/kursy

Uczestnik wielu szkoleń specjalistycznych z zakresu terapii manualnej oraz neurofizjologii m.in. Bobath IBITA, Kinetic Control, FDM, manipulacje nerwowo mięśniowe, terapia manualna kręgosłupa i inne.

Zainteresowania

Wolny czas spędza na zgłębianiu wiedzy z zakresu anatomii i fizjologii, gdyż uważa, że ,,inżynieria’’ ludzkiego ciała jest fascynująca i nieustannie inspirująca do dalszego rozwoju.