Na grafice wizualizacja aplikacji CA24 Mobile na trzech ekranach telefonów. Napis Przelew dobroczynny w aplikacji Credit Agricole na rzecz Fundacji Avalon. W lewym górnym rogu logo Fundacji Avalon.
Czas czytania: 2 min

Credit Agricole uruchamia przelew dobroczynny w aplikacji CA24 Mobile na rzecz Fundacji Avalon

Wraz z początkiem 2024 roku w aplikacji mobilnej banku Credit Agricole pojawiła się opcja wspierania Fundacji Avalon!

Z przelewu dobroczynnego w CA24 Mobile mogą korzystać klienci indywidualni i firmowi. Do wyboru mają kilkanaście organizacji charytatywnych (w tym Fundację Avalon), których rachunki zostały zweryfikowane i zapisane w aplikacji. Użytkownik sam decyduje, jaką wysokość darowizny chce przelać na wybrany cel społeczny – może wybrać kwotę spośród zaproponowanych lub też wpisać swoją własną.

Potrzebujących pomocy, czy to osób chorych, poszkodowanych przez los czy porzuconych i bitych zwierząt, jest w Polsce wciąż bardzo dużo. Na szczęście liczba tych, którzy chcą pomagać też jest bardzo duża. Dzięki uruchomieniu przelewu dobroczynnego chcemy im to ułatwiać, a także zachęcać nowe osoby, które może z braku czasu czy braku nowoczesnych rozwiązań, jeszcze się na to nie zdecydowały. Teraz wystarczy dosłownie klika kliknięć w aplikacji CA24 Mobile, by wesprzeć nawet drobną kwotą wybrany cel społeczny.

Przemysław Przybylski, dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej Credit Agricole

Warto zaznaczyć, że zarówno klienci indywidualni, jak i firmowi mogą odliczyć od podstawy opodatkowania wszystkie darowizny m.in. na cele pożytku publicznego, szkoły i edukację zawodową czy na cele krwiodawstwa. Limit odliczeń wynosi w przypadku osób fizycznych do 6 proc. uzyskanego w danym roku dochodu, a w przypadku osób prawnych – do 10 proc. Dowodem na przekazanie takiej darowizny jest potwierdzenie przelewu z wpisanym w tytule „Darowizna na działalność … (określić cele) dla organizacji… (wskazać nazwę organizacji)”.

Dziękujemy Credit Agricole za umieszczenie Fundacji Avalon na liście organizacji charytatywnych w aplikacji CA24 Mobile!

Zachęcamy wszystkich klientów banku do korzystania z przelewu dobroczynnego i wspierania naszych działań na rzecz osób z niepełnosprawnościami.