Na grafice plakat promujący program Start dla innowacyjnych firm
Czas czytania: 1 min

Niepełnosprawni pełnosprawni w biznesie na Mazowszu

Dofinansowany z EFS projekt „Start dla innowacyjnych firm II”, którego realizację uczelnia właśnie rozpoczyna (we współpracy z Atfin Sp. z o.o.) stawia na przemyślane koncepcje i dopracowanie pomysłów na własną firmę w każdym detalu. Uczelnia ma już swoje sukcesy w tym zakresie. Dzięki wcześniej realizowanym, przemyślanym projektom wiele osób niepełnosprawnych z sukcesem zarządza własnymi firmami z różnych branż.

Bezpłatne weekendowe warsztaty z twórczego myślenia, zajęcia z prawa, finansów, a przede wszystkim solidna wiedza biznesowa to tylko niektóre z propozycji. Organizatorzy przygotowali też internetową bazę ekspertów. Każdy uczestnik będzie miał możliwość indywidualnych konsultacji i dopracowania własnego pomysłu pod okiem eksperta. Wszystko w budynku przystosowanym do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Szczegóły na temat projektu i trwającej do 14 października rekrutacji na stronie internetowej http://www.innowacyjnefirmy.vizja.pl