Uśmiechnięta ośmiornica Helpianna w trójkątnej czapce urodzinowej z tortem, na którym znajduje się świeczką w kształcie cyfry 5.
Czas czytania: 1 min

Portal Helpuj.pl kończy 5 lat!

Dziś mamy niezwykłą okazję do świętowania! W tym miesiącu Portal Helpuj obchodzi piąte urodziny. Od momentu powstania platforma jest miejscem, w którym pomaganie ma być zabawą. Darczyńcy mogą aktywnie wspierać potrzebujących, podejmując wyzwania i dzieląc się pozytywną energią. W rezultacie Helpuj nieustannie przyczynia się do zmiany postrzegania apeli o pomoc oraz sposobów jej udzielania.

Przez ostatnie pięć lat:

• zebraliśmy 4 846 556 zł
  • opublikowaliśmy 810 zbiórek i 72 wyzwania
  • liczba wpłat wyniosła 49 642
  • największa wpłata wynosiła 233 500 zł.

Z okazji piątej rocznicy, zespół Helpuj przygotował film, w których 5 osób opowiada o tym, czym jest dla nich pomaganie. Wypowiedzieli się dla nas m.in. dziennikarz telewizyjny Maciej Chudkiewicz, dziennikarz radiowy Damian Sawicki oraz ambasadorka Fundacji Avalon Monika Szynkowska. Zachęcamy do obejrzenia materiału na stronie portalu Helpuj na Facebooku.

Bardzo dziękujemy wszystkim za aktywny udział w rozwoju społeczności, która zakłada i wspiera zbiórki na sfinansowanie dążeń do sprawności, samodzielności i realizacji marzeń osób z niepełnosprawnościami i przewlekle chorych. Niech kolejne lata działalności Portalu Helpuj przynoszą jeszcze więcej zbiórek na 100%, inspirujących wyzwań i uskrzydlających historii podopiecznych!