Grupa fizjoterapeutów Centrum Aktywnej Rehabilitacji Avalon pozuje do grupowego zdjęcia z nowym sprzętem VR marki Sony.
Czas czytania: 1 min

Szkolenia dla fizjoterapeutów w technologii VR we współpracy z Firmą Sony Interactive Entertainment

Współpraca Fundacji Avalon z firmą Sony Interactive Entertainment trwa! W grudniu braliśmy udział w testach pierwszego na świecie kontrolera do gier zaprojektowanego z myślą o osobach z niepełnosprawnościami. Towarzyszyliśmy firmie także w trakcie oficjalnej premiery tego innowacyjnego urządzenia, o której pisaliśmy w aktualności na naszej stronie. Z kolei w tym miesiącu fizjoterapeuci Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon szkolili się z obsługi technologii VR pod okiem ekspertów z Sony, aby móc wykorzystywać konsolę PlayStation 5 do rehabilitacji naszych pacjentów.

VR w nowej odsłonie umożliwia naszym beneficjentom korzystanie z tej aktywności w bardziej komfortowy sposób i sprawia, że rehabilitacja w Fundacji Avalon wchodzi w nowy wymiar. Avalon

Martyna Wrońska, Główna Specjalistka ds. Rehabilitacji w Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji

Atmosfera podczas szkolenia była inspirująca, a fizjoterapeuci są gotowi do korzystania ze zdobytej na nim cennej wiedzy już od dziś! Jesteśmy przekonani, że różnorodne scenariusze i gry wirtualne mogą sprawić, że ćwiczenia rehabilitacyjne staną się bardziej angażujące i zabawne, a tym samym pacjenci będą osiągnąć postępy szybciej niż przy tradycyjnych metodach terapii.

Bardzo dziękujemy PlayStation Polska za przeprowadzone szkolenie i zaangażowanie we wspólne tworzenie świata dostępnego dla wszystkich.

A pacjentów zapraszamy do Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon, by wypróbować rehabilitacji w zupełnie innym wymiarze!

Już dzisiaj zapisz się na rehabilitację w ramach Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon!

Zapisać możesz się pod adresem e-mail: [email protected] albo telefonicznie 22 349 97 71 lub 796 324 328.

Jesteśmy dostępni od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8:00 do 20:00, a w piątki w godzinach 8:00 – 16:00.

Więcej informacji znajdziesz na stronie Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon.

Zapraszamy!