Chłopak na wózku nad basenem.
Czas czytania: 2 min

Wakacje pełne przygód i dostępności – podsumowanie akcji podróżniczej Fundacji Avalon

Tegoroczne wakacje upłynęły nam pod znakiem wyjątkowej akcji „Wsiąść do transportu dostosowanego”. W jej trakcie udało nam się dostarczyć cennych wskazówek i inspiracji wszystkim, którzy marzyli o bezpiecznej i dostępnej przygodzie w kraju lub za granicą. Podróżowanie dodaje osobom z niepełnosprawnościami pewności siebie i radości, dlatego cieszymy się, że mogliśmy inspirować do odkrywania nowych miejsc i przeżywania niezapomnianych chwil.

Kompas do wakacyjnych przygód

Przez całe lato dzieliliśmy się z Wami bezcennymi poradami, które miały za zadanie pomóc w zaplanowaniu i zrealizowaniu wymarzonego wyjazdu. Poruszane tematy obejmowały m.in.:

• Jak znaleźć dostosowany do potrzeb transport i nocleg, by poczuć się komfortowo i bezpiecznie?
  • Jak wybrać cel podróży, który sprosta Twoim oczekiwaniom i możliwościom?
  • Jak wykorzystać poradnik „Wakacje bez przeszkód” do stworzenia perfekcyjnego planu podróży?
  • Jak przeżyć wyjazd pełen wrażeń i niezapomnianych chwil?

W trakcie akcji zorganizowaliśmy dwa konkursy na naszych mediach społecznościowych. W pierwszym nagrodami były vouchery od naszego partnera Katalog Marzeń – gratulujemy zwycięzcom! Drugi jeszcze trwa – do 25 września 2024 do godziny 23:59 czekamy na prace konkursowe od dzieci, które mają szanse wygrać zegarki na nowy rok szkolny!

Kompendium wiedzy na wyciągnięcie ręki

Wszystkie te cenne informacje, porady i inspiracje zostały zebrane w aktualności na stronie internetowej Fundacji Avalon, tworząc kompletne kompendium wiedzy dla każdego, kto planuje wakacyjną przygodę. Wystarczy sięgnąć po nie, by poczuć się pewnie i przygotowanym na wszelkie wyzwania.

Choć akcja dobiegła końca wraz z latem, Fundacja Avalon będzie dalej pracować na rzecz zwiększenia dostępności turystyki dla osób z niepełnosprawnościami!