Chłopak z zespołem Downa trzyma telefon komórkowy.
Czas czytania: 2 min

Wesprzyj zbiórkę środków na rzecz Pomarańczowego Telefonu Wsparcia Fundacji Avalon

Fundacja Avalon w ramach swojej akcji Miesiąca Walki z Dyskryminacją Osób z Niepełnosprawnościami uruchomiła ogólnopolską zbiórkę środków na rzecz Pomarańczowego Telefonu Wsparcia, który działa w ramach Kompleksowego Centrum Poradniczego Fundacji Avalon. Dzwoniąc na prowadzoną przez nas linię, osoby z niepełnosprawnościami i przewlekle chore mogą korzystać z darmowych konsultacje z psychologiem, seksuologiem, prawnikiem, pedagogiem, moderatorem grup wsparcia dla bliskich rodziców i bliskich, konsultantem medycznym oraz specjalistą ds. niepełnosprawności, biegłym w przepisach dotyczących różnego rodzaju świadczeń. Specjaliści służą pomocą i rzetelnymi informacjami na temat rozwiązań problemów, z jakimi OzN oraz ich bliscy spotykają się na co dzień.

Zbiórka będzie trwała od 5 do 30 maja 2024 roku. W tym czasie można zasilić ją na dwa sposoby:

• dokonując bezpośredniej wpłaty na zbiórkę na portalu Zrzutka.pl;
  • robiąc zakupy za pośrednictwem FaniMani.pl – wystarczy zainstalować Przypominajkę FaniMani lub aplikację FaniMani, a następnie wybrać jako cel wsparcia Pomarańczowy Telefon Fundacji Avalon. Ponad 1750 sklepów z różnych branż podzieli się zyskiem, a Ty nie dokładając ani grosza, pomagasz przy okazji zakupów.

Pomarańczowy Telefon Wsparcia Fundacji Avalon to inicjatywa, która wyrównuje dostęp do wsparcia informacyjnego i poradnictwa. Stanowi szansę na bezpłatną pomoc dla osób z niepełnosprawnością wrodzoną i nabytą w wyniku choroby czy wypadku, osób chorych, zmagających się z kryzysem psychicznym, w depresji, z chorobą Alzheimera, w spektrum autyzmu, ich rodzin oraz bliskich.

Chcesz pomóc nam tworzyć przestrzeń, w której każdy zostanie wysłuchany, a udzielone porady pomogą mu w dążeniu do równości i aktywności w każdej sferze życia? Dorzuć się!