Na grafice zdjęcie Małgorzaty Żbikowsiej i napis Wywiad z cyklu #wyłączamytabu #włączamywiedzę
Czas czytania: 1 min

Z drogi, Mama jedzie! – rozmowa o macierzyństwie z niepełnosprawnością

Nie lubię wyjaśnienia, że ktoś ma chore nóżki. Uważam, że z dziećmi o niepełnosprawności powinno się rozmawiać otwarcie i w mądry sposób– wyjaśnia Małgorzata Żbikowska – mama dwójki dzieci, influencerka, autorka profilu na Instagramie z_drogi_mama_jedzie. W szczerym wywiadzie zrealizowanym dla naszego projektu Sekson w ramach cyklu #wyłączamytabu #włączamywiedzę, Małgorzata mówiła o swoich doświadczeniach, zwracając uwagę na potrzeby matek z niepełnosprawnością, które często nie są dostrzegane.

Czego możecie się spodziewać w wywiadzie? Małgorzata opowiada o swoim życiu. Jest aktywna zawodowo i rodzinnie. Po urodzeniu dziecka, dzięki wsparciu najbliższych realizuje swoje ambicje Więcej o codzienności Małgorzaty – mamy z niepełnosprawnością można przeczytać na prowadzonym przez nią profilu z_drogi_mama_jedzie na Instagramie. Warto zajrzeć również na fanpage naszego projektu Sekson na Facebooku lub profil na Instagramie, gdzie poruszane są tematy związane z seksualnością, rodzicielstwem i dostępnością ochrony zdrowia osób z niepełnosprawnością.

Całość wywiadu dostępna jest na kanale YouTube naszej Fundacji. Zajrzyjcie tam koniecznie!