Klauzula RODO dla subskrybenta newsletteru

1. Administratorem danych osobowych jest Fundacja Avalon – Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym, ul. Michała Kajki 80/82 lok 1, 04-620 Warszawa. Kontakt z administratorem możliwy jest pod nr tel. 22 266 82 36  lub email: [email protected]. Kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem [email protected]
  2. Państwa dane osobowe w postaci adresu email, będą przetwarzane w celu wysyłki newslettera.
  3. Zgodę tą mogą Państwo w każdej chwili wycofać kontaktując się z nami pod adresem [email protected]
  4. Państwa dane będą przekazywane podmiotom świadczącym nam usługi wsparcia IT, między innymi dostawcom narzędzi do wysyłki mailingów.
  5. Dane osobowe niezbędne do wysyłania newslettera będą przetwarzane do czasu wycofania przez Państwa zgody.
  6. Podanie danych jest dobrowolne, ale bez ich podania wysyłka newslettera będzie niemożliwa.
  7. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Jeśli uważają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych odbywa się niezgodnie z prawem, mają Państwo prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  9. Na podstawie Państwa danych nie będą  podejmowane decyzje w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą one profilowane.