Mężczyzna w kasku z logiem Avalon Extreme płynie po jeziorze na sitwake.
Czas czytania: 2 min

Wolontariat na Wakacjach z Avalon Extreme!

W projekcie Avalon Extreme Fundacji Avalon zajmujemy się promocją sportów ekstremalnych dla osób z niepełnosprawnościami. Przełamujemy stereotypy, rozbijamy bariery i zmieniamy postrzeganie niepełnosprawności przez społeczeństwo. W tym celu organizujemy imprezy sportowe, które możesz tworzyć razem z nami! Dzięki temu poznasz nowych ludzi pasjonujących się sportem i zarazisz się od nich pozytywną energią 🙂

O imprezie:

Wakacje z Avalon Extreme to moc wodnych przygód nad polskim morzem dla osób z niepełnosprawnościami! Na uczestników czekają takie atrakcje jak: szkolenie z pływania na sitwake, wprowadzenie do kitesurfingu, emocjonujący rejs pontonem do Mewiej Rewy czy dzień otwarty ze Stand Up Paddle. A Ty możesz nam pomóc zadbać, by wszystko przebiegło sprawnie.

Kiedy i gdzie?

Twojego wsparcia potrzebujemy w szczególności podczas szkolenia z pływania na sitwake – 17 lipca 2024 w godzinach 10.00 – 15.00, które odbędzie się w WakePoint (Sławutówko 14). Możesz nas wspomóc również:

• 18 lipca, w godzinach 10.00 – 15.00, podczas kitesurfingu i rejsu pontonem, które odbędą się w Sun4Hel, przy ulicy Mickiewicza 139 w Jastarni;
  • 19 lipca, w godzinach 10.00 – 13.00 podczas dnia otwartego StandUp Paddale – Surfpoint, Baza Posejdon, ul. Mickiewicza 5, Jastarnia.

Zadania:

• wejście do wody i pomoc uczestnikom w szkoleniu,
  • bieżąca pomoc organizatorom imprezy.

Zapewniamy:

• porozumienie wolontariackie i ubezpieczenie NNW;
  • zaświadczenie i/lub certyfikat o odbyciu wolontariatu;
  • wodę i przekąski;
  • szansę na rozwój kompetencji społecznych;
  • zdobycie doświadczenia przy organizacji imprez sportowych;
  • możliwość skorzystania z atrakcji;
  • współpracę w zgranym zespole, miłą atmosferę i świetną zabawę.

UWAGA!
Nie zapewniamy noclegu.

Wymagania:

• minimalny wiek 18 lat;
  • otwartość na różnorodność, gotowość do pomocy i chęć przebywania wśród ludzi.

Zgłoszenia przyjmujemy do 14 lipca 2024 roku na adres [email protected]. W zgłoszeniu napisz, w które dni możesz nas wspomóc.