Konrad Kozłowski

Fizjoterapeuta Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon

Portret Konrada Kozłowskiego.

Zajmuje się

Pracuje z pacjentami z różnymi niepełnosprawnościami. W terapii z pacjentem najbardziej lubi pracę nad funkcją oraz praktycznymi zadaniami. Uważa, że większość aktywności jest osiągalna dla każdego, czasem wymaga to modyfikacji samego zadania, czasem innych dostosowań, ale nie ma rzeczy niemożliwych.

Z Fundacją Avalon związany od 2013 roku.

Wykształcenie

Absolwent Fizjoterapii na Wydziale Rehabilitacji Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie.

Kursy

Ukończył kursy: „Fizjoterapia funkcjonalna chorych po ogniskowym uszkodzeniu mózgu”, „PNF podstawowy”, „Spastyczność w oparciu o współczesne metody neurofizjologiczne oraz doświadczenie własne”, „Terapia lustrzana i trening mentalny”.

Brał udział w warsztatach: „Neurorehabilitacja z terapią funkcjonalną ręki”, „Umiejętności inteligencji emocjonalnej”, „Sztuka medytacji”, „Edukacji Somatycznej metody Feldenkreisa”, „Multisensoryczna stymulacja pacjenta neurologicznego – kończyna górna”, „Restrykcje okolicy miednicy i ich wpływ na stabilizację – funkcjonalną stawów biodrowych i kręgosłupa”, „Fizjoterapia po operacjach stawu ramiennego”, „Przywracanie balansu mięśniowego w obrębie stawów biodrowych i miednicy”, „Fizjoterapia po operacjach na stawie kolanowym”, „Terapia zajęciowa po uszkodzeniu OUN”, „Ścięgno Achillesa – fizjoterapia pourazowa i pooperacyjna”, „Flossing”.

Prywatnie

Mąż i tata. Uwielbia jeździć na rolkach, wspinaczkę (bouldering), kendamę, gry planszowe oraz pracę nad ciałem i umysłem.