Lusine Duryan

Kierowniczka Centrum Aktywnej Rehabilitacji dla dzieci, Kierowniczka Avalon Kids

Portret Lusine Duryan

Zajmuje się

W projekcie Avalon Kids oraz w Centrum Aktywnej Rehabilitacji dla dzieci czuwa nad realizacją działań edukacyjnych, rehabilitacyjnych i kampanii społecznych oraz nad wdrażaniem nowych, innowacyjnych projektów. Jest odpowiedzialna za projekty grantowe i kontakt z partnerami zewnętrznymi. Współpracuje także z innymi organizacjami w zakresie działań mających na celu podjęcie projektów zmniejszających wykluczenie społeczne, uwzględniających potrzeby osób z niepełnosprawnościami. Pracuje z kadrą terapeutyczną, stale podnosząc jakość świadczonych usług dla najmłodszych beneficjentów Fundacji Avalon.

Inicjatorka wielu projektów dotyczących zmiany społecznej związanej z osobami z niepełnosprawnościami. Członkini Branżowej Komisji Dialogu Społecznego ds. Niepełnosprawności przy m. st. Warszawy. Kierowniczka i koordynatorka projektów współfinansowanych ze środków ministerialnych, mających na celu wzrost aktywności oraz realizacje pasji i marzeń dzieci z niepełnosprawnościami.

Z Fundacją związana od 2019 roku.

Wykształcenie

Absolwentka Pedagogiki Specjalnej na Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej.

Absolwentka studiów podyplomowych: CSR – Cele Zrównoważonego Biznesu w strategii firmy na Akademii Leona Koźmińskiego.

Kursy

Ukończyła takie kursy jak: Trening Umiejętności Społecznych (TUS), terapia grupowa dzieci ze spektrum autyzmu, Exellent Manager – sztuka delegowania i motywowania zespołu, Budowa i sprzedaż oferty eventowej oraz pozyskiwanie sponsorów i partnerów wydarzeń, Event Manager – planowanie, organizacja i zarządzanie projektem eventowym, Organizacja i promocja wydarzeń sportowych.

Prywatnie

Lubi aktywnie spędzać czas na podróżach i chodzeniu po górach, doświadczać sportów wodnych, czytać książki i spędzać wolne chwile wśród najbliższych.