Maciej Bilski

Fizjoterapeuta Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon

Zdjęcie Macieja Bilskiego

Zajmuje się

Pracuje z pacjentami z różnymi problemami neurologicznymi jak i ortopedycznymi, od bólów krzyża po udary mózgu czy urazy czaszkowo-mózgowe.

W Fundacji Avalon od października 2022.

Wykształcenie

Absolwent Fizjoterapii na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum.

Kursy

Doświadczenie zdobywał w Krakowie na oddziale chirurgii onkologicznej i chirurgii klatki piersiowej, gdzie zajmował się pacjentami z nowotworami płuc, przełyku i żołądka. Następnie pracował w ośrodku zajmującym się rehabilitacją pacjentów z problemami neurologicznymi.

Jest terapeutą koncepcji Bobath oraz Międzynarodowym Terapeutą OMI Cyriax.

Odbył szkolenie z badania oraz fizjoterapii funkcjonalnej w uszkodzeniach obręczy barkowej oraz stawu kolanowego. Posiada wiedzę potrzebną do wykonywania wkładek korekcyjnych formowanych termicznie w systemie SIDAS. Obecnie jest w trakcie kursu z Terapii Manualnej wg. standardów IFOMPT. Dodatkowo ukończył kurs masażu I oraz II stopnia, Taping Rehabilitacyjny oraz Masaż Tkanek Głębokich. W okresie studiów odbył kurs trenera personalnego.

Prywatnie

Miłośnik gier planszowych, horrorów Stephena Kinga, “Gry o Tron” oraz Marvela. Samotnie lubi wyskoczyć na siłownie albo pobiegać w towarzystwie bliskich znajomych. Lubi grać w planszówki i rozmawiać o wszystkim i o niczym.